Senyalització provisional a Olot

 

TALLS DE CARRERS, RESERVES D'APARCAMENT...

Senyalitzem espais públics a on s'han de dur a terme tasques que afecten a la circulació de vehicles i vianants, ja sigui per obres, per operacions de càrrega i descàrrega, etc.
Col·loquem i retirem les senyals, complint la normativa municipal i seguint sempre les indicacions de la Policia Municipal.
Aquest servei està sotmès a disponibilitat.
El preu mínim del servei és de 40 €, i es pot incrementar en funció de la quantitat de senyals i dels dies de durada.
Si ens hem d'ocupar dels tràmits a l'ajuntament (opció 2 de més avall), el preu del servei s'incrementa en 20 €.
En cas d'ocupació en zona blava, si hem de fer els tràmits nosaltres, el preu del servei s'incrementa en 30 €, a part de la taxa municipal de zona blava (veure més avall).
Si hem de confeccionar un rètol informatiu sense senyal de trànsit, el preu s'incrementa en 10 €.
Demana'ns pressupost.

ASPECTES IMPORTANTS A TENIR EN COMPTE

Per norma general, les sol·licituds d'ocupació de la via pública es demanaran amb un mínim de 48 hores d’antelació.
La senyalització es posarà sempre amb almenys 24 hores d’antelació a l’afectació.
Si la via és de primer ordre, és itinerari del transport públic urbà o via d’accés o sortida a un centre escolar en període i horari lectiu, la sol·licitud es farà amb 10 dies d’antelació.
Són vies de primer ordre:
Av. Sta. Coloma, passeig de Barcelona, av. St. Jordi, cr. Marià Vayreda, ctra. Sta. Pau, plaça Clarà, ctra. St. Joan de les Abadesses, av. Reis Catòlics, cr. Pare Roca, ctra. Riudaura, av. Pla de Dalt, av. Països Catalans, cr. Mulleras, cr. Lorenzana, cr. Vilanova, plaça Palau, cr. Escultor LLimona, av. Girona, ctra. de La Canya, ctra. de les Tries, ctra. Nacional N260, av. Europa i ctra. de Batet.
Per a les següents vies, caldrà autorització del titular de la via, que no es l'Ajuntament d'Olot, quan es tracti d'un tall superior a un dia, i s'hauran d'adreçar al Departament de Carreteres:
Av. Santa Coloma, passeig de Barcelona, cr. Marià Vayreda, ctra. Sta. Pau, ctra. de la Canya i ctra. Nacional N260

AFECTACIONS EN ZONA BLAVA

Per a les afectacions a la zona blava (aparcament de pagament), abans de presentar la sol·licitud a l’ajuntament, truqueu a l’oficina de la zona blava, al 972 26 73 29, i us informaran de com cal actuar.
Taxes municipals d'ocupació per al 2024:
Mig dia (matí o tarda): 7,20 € per plaça ocupada.
Tot el dia: 9,80 € per plaça ocupada.

OCUPACIÓ AMB VEHICLES

Cal identificació de les matrícules dels vehicles quan formen part de la pròpia ocupació, com són furgonetes, grues, camions, elevadors o altres elements similars necessaris per a la realització de l'activitat que es vol dur a terme.
En el cas de voler ocupar carrers del nucli antic, és molt important aquesta informació ja que el vehicle pot ser denunciat per accedir-hi sense autorització, quan l’ocupació sigui fora de l’horari d’accés lliure.

CARACTERÍSTIQUES DE LES SENYALS

Les senyals han d’esser normalitzades, de 60 centímetres de diàmetre, les circulars; de 70 centímetres de costat, les triangulars; i de 60 x 60 centímetres, les quadrades.
L’alçada mínima total serà de 1’20 metres i no podrà passar de 1’50 metres.
Sota les senyals de prohibit estacionar ha d’haver-hi una placa complementària, amb un mínim de 35 x 25 centímetres, on caldrà posar-hi un full DIN A4 amb el nom de l’empresa, dia o dies d’ocupació, horari i motiu.
Un aspecte que no està contemplat a la normativa però sí que ho informa la policia local és referent als rètols informatius, quan no van acompanyats de senyal de trànsit:
El panell informatiu ha de ser de color groc, amb mesures aproximades de 90 x 70 cm, i el text amb color negre, amb lletra grossa per a que es pugui llegir bé des d'un vehicle circulant per la via.

Al següent enllaç pots accedir a la normativa municipal (pdf); has de buscar el capítol 4:

 

NORMATIVA (web ajuntament)

 

 

 

COM FER LA SOL·LICITUD

Aquí et presentem dues opcions per fer la sol·licitud:

OPCIÓ 1: FAS TU LA SOL·LICITUD A L'AJUNTAMENT i ens envies la documentació

Al següent enllaç pots presentar la sol·licitud. Cal identificador digital (idCAT Mòbil); en cas de no tenir-ne, es pot tramitar fàcilment des del mateix lloc. Aquest tràmit es fa només la primera vegada i l'usuari ja queda registrat per a diferents gestions amb l'administració catalana.
Quan hagis fet la sol·licitud i abans de tancar el tràmit, descarrega't la documentació i envia'ns-la per correu-e (olot@m-2.cat) o per WhatsApp (636 47 60 64), i ens ocuparem de posar-te els senyals.
Tingues en compte que, un cop et descarreguis la sol·licitud omplerta, el tràmit encara no ha finalitzat i has de seguir fins al final, tal com es va indicant durant el procés.
En cas de dubtes o problemes amb el formulari de l'ajuntament, demana assistència trucant al telèfon 872 22 00 89.

 

FER LA SOL·LICITUD (web ajuntament)

 

 

 

OPCIÓ 2: FEM NOSALTRES LA SOL·LICITUD A L'AJUNTAMENT en nom teu

No cal identificador digital perquè ens ocupem nosaltres de la gestió davant l'administració.
Aquesta opció comporta uns tràmits i necessitem un permís per poder actuar. Això suposa un increment de 20 € en el servei.
Tingues en compte les indicacions de més amunt. Si no es compleixen els terminis, el sistema no ens deixarà tirar el tràmit endavant i no obtindrem el permís.
En cas d'urgència, adreça't a la Policia Local: Plaça de Can Joanetes, 11. Tel: 972 27 91 33.
Necessitem que ens enviïs el següent formulari omplert tres dies abans, com a mínim, del dia de l'afectació. Per als carrers on la sol·licitud s'ha d'entrar a l'ajuntament amb 10 dies d'antelació, necessitem el formulari omplert 11 dies abans, com a mínim. Si no és així, no podrem fer les gestions corresponents ni preparar la documentació.
Aquest servei està sotmès a disponibilitat.
Omple el següent formulari i nosaltres farem els tràmits en nom teu. Aquest pas és indispensable per a que l’ajuntament ens accepti la sol·licitud. S'han d'omplir tots els camps:

 

M-2

972 26 73 96 / 636 47 60 64.
olot@m-2.cat
Ctra. de Les Tries, 53. Olot (Girona).
Google Maps Google Maps

Mapa web | Avís legal | Ús de galetes | Política de privacitat

Utilitzem galetes de tercers. Si continues navegant estàs acceptant l'ús que fem de les galetes.

Tancar Acceptar i tancar

Galetes Més Info